torsdag den 20. december 2007

Smagt - Gibson Wilfreda 2004


Vin: Wilfreda SMG Blend 2004
Producent: Gibson
Land/område: Australien - Barossa Valley
Alkohol: 15% - Vol.: 750 ml.
Pris: kr. 189,00

Smagt sommeren 2007
Link til forhandler: WineWaiter

Jeg bliver mere begejstret for Gibsons vine. Den første jeg smagte fra dem var deres Shiraz, hvilket er en sand nydelse. Nu var det så Wilfreda's tur til at komme i glasset. Det er en blend lavet på 50% Shiraz, 38% Mourvedre og 12% Grenache. Deraf kommer SMG betegnelsen, hvis du ikke allerede havde gennemskuet dét.
På trods af den alvorlige alkoholprocent, så virker vinen absolut ikke tung. Den er utrolig frisk og behagelig i sin fylde. Og man skal passe på, for ntop derfor er den en smule lumsk. De 15% er der altså stadig :-) Og smagen den bliver ved... og ved... og ved...
Nu er Gibson ikke bare en Gibson. Rob Gibson har været i branchen i mange år, men det er først for nylig, at han har sat sin egen produktion i gang. Før i tiden arbejdede han for store huse som Penfolds og Peter Lehman - i mere end 20 år! Men nu gælder det hans egen vin. Og jeg er som sagt ikke blevet skuffet endnu - regner heller ikke med at blive det.
Hvis du er til de powerfulde australske vine, men godt vil forsøge med lidt mindre tyngde, så kan jeg kun anbefale, at du prøver denne. Det er en af de få kraftige vine, der ikke skræmmer kvinderne væk (undskyld til alle de kvinder, der godt kan lide tunge vine).

Farve (max. 5 point) 5
Bouquet (max. 5 point) 4
Smag (max. 20 point) 18
Eftersmag (max. 10 point) 8
Samlet indtryk (max. 10 point) 8
Point ialt (max. 50) 43 point

Ingen kommentarer: