lørdag den 16. september 2006

Smagt - d'Arenberg, The Dead Arm Shiraz 1998


Vin: The Dead Arm Shiraz 1998
Producent: d'Arenberg
Land/område: Australien - McLaren Vale
Alkohol: 14,5% - Vol.: 750 ml.
Pris: kr. 359,00

Smagt august 2006
Link til dansk forhandler: WineWaiter

Noter: Jeg kan smage den endnu.... Vel nok én af de mest power-fulde vine man kan forestille sig!! Kapow på alle sanser! Er man til kraftige vine, så kan jeg kun anbefale denne kultvin. Men den må gerne have lidt år på bagen, hvis den ikke skal rive hovedet af dig. Det er én af de vine, man skal være hurtig til at bestille hjem til hylden. The Dead Arm er meget eftertragtet og har man smagt den, ved man hvorfor.

Vinens navn er ikke en hentydning til en dårlig dag for tennisspilleren Roger Federer, men navnet på en sygdom, som shiraz planten kan få. En bakterie, der påfører vinstokken en særlig form for svamp gør, at den ene af de 2 grene simpelthen visner og dør. Hvor de fleste vinbønder vil plante nye stokke eller skære disse ramt ned, så lader Chester (vinmageren bag The Dead Arm) den friske gren vokse videre. Denne får nu al næring og giver derfor nogle helt fantastiske druer med masser af kraft og saft.

Jeg mødte Chester Osborn's søster i London på en vinmesse, hvor jeg blandt andet spurgte, hvordan han kunne finde på så mange underlige navne til vinene, som de har for vane at gøre hos d'Arenberg. Svaret var: "Når Chester har hygget sig med lidt vin og klokken er blevet 2 om natten, hvad skal han så ellers finde på at lave...:-) ." Og ja, det er vel dén tid på døgnet, hvor der kan opstå sjove ting i hovedet på en.

Farve (max. 5 point) 5
Bouquet (max. 5 point) 5
Smag (max. 20 point) 19
Eftersmag (max. 10 point) 10
Samlet indtryk (max. 10 point) 9
Point ialt (max. 50) 48 point

Ingen kommentarer: